Hos Bisidderhjælpen kan du få hjælp af vores private socialrådgivere til din sygedagpengesag, hvis du på grund af sygdom eller en skade er dømt uarbejdsdygtig i en periode. Vi kan hjælpe dig med at få tilpasset din sygedagpengeperiode efter dine behov, så du får den ro og sikkerhed, som du er berettiget til. Vi har stor erfaring med og indsigt i sygedagpengereformen, og kender derfor sagsgangen fra den anden side af bordet.

I vores arbejde sørger vi altid for at have et tæt samarbejde med dit bagland, herunder læge, sagsbehandlere, arbejdsplads mm., så sagen belyses korrekt og retfærdigt – præcis som du fortjener. Kontakt Bisidderhjælpen på tlf. 24 24 23 97 og få hjælp i din sygedagpengesag.

Det bedste jeg nogensinde har gjort, er at tage kontakt til Bisidderhjælpen. Efter vi har indledt et samarbejde, er der kommet styring på min sag og effektiviteten er til at tage at føle på. Det er helt vildt, så langt vi er nået med hendes hjælp og hun helmer ikke før det bedste resultat er opnået. Er så glad for den hjælp, jeg har fået gennem Bisidderhjælpen indtil nu. Tusind tak for alt.

Hvem kan få sygedagpenge?

Du har som udgangspunkt ret til sygedagpenge, hvis du ikke kan arbejde på grund af sygdom eller en skade. Du skal samtidig bo i Danmark og betale skat af din indtægt. Men der er også en række andre betingelser, som skal opfyldes før du er berettiget.

Sygedagpenge som lønmodtager

Som almindelig lønmodtager kan du få udbetalt sygedagpenge fra din arbejdsgiver 

allerede fra første fraværsdag. Dette såfremt, at du har været ansat på din nuværende arbejdsplads i minimum 74 timer inden for de sidste 8 uger. Afhængigt af dit ansættelsesforhold, hvor lang tid du har været ansat samt af bestemmelserne i din overenskomst kan du være berettiget til fuld løn under sygdom i stedet for sygedagpenge. Din arbejdsgiver betaler dig sygedagpenge eller løn under sygdom i 30 dage, og derefter kan din arbejdsgiver få refunderet beløbet fra kommunen. Hvis ikke du opfylder beskæftigelseskravet for sygedagpenge fra din arbejdsgiver, så kan du få sygedagpenge fra kommunen, såfremt du har arbejdet mindst 240 timer indenfor de sidste 6 måneder.

Sygedagpenge som ledig

Er du ledig eller modtager dagpenge, så betaler din a-kasse dig sygedagpenge de første 14 dage, hvorefter kommunen overtager udbetalingen. Derudover skal du også have en vis tilknytning til arbejdsmarkedet, fx at du ville have haft ret til arbejdsløshedsdagpenge, hvis du ikke var blevet syg.

Sygedagpenge som selvstændig

Er du selvstændig kan du modtage sygedagpenge efter 2 ugers sygdom, men du kan tegne en sygedagpengeforsikring, så du bliver berettiget til sygedagpenge fra 1. eller 3. fraværsdag – alt afhængigt af, hvilken forsikring du har tegnet.

 

Vil du vide mere - eller har du brug for hjælp?

Få en vurdering af din sag!


Bekræft henvendelse *

Jeg er indforstået med, at Bisidderhjælpen må kontakte mig med henblik på en gratis, uforpligtende samtale! Ligeledes er jeg indforstået med, at Bisidderhjælpen gemmer mine data, indtastet ovenfor. Bisidderhjælpen videregiver ikke dine oplysninger til trejdepart.