Menu
Ringes op?

Nyheder

Hos Bisidderhjælpen tilbyder vi uvildig og specialiseret privat socialrådgivning til klienter, som ønsker professionel hjælp til at opnå et korrekt og effektivt sagsforløb indenfor bl.a. beskæftigelses- og familieområdet.

Få en vurdering af din sag!

Har du en kommende eller igangværende sag hos det offentlige og ønsker rådgivning fra en uvildig specialist? Bliv ringet op og få en snak med en uvildig socialrådgiver - som varetager dine rettigheder og interesser.


Seniorførtidspension

Det bliver i disse dage talt meget om seniorførtidspension, og at den ikke bliver brugt så meget som forventet.

En af årsagerne kan være, at sagsbehandlerne ikke kender reglerne, og derfor ikke får vejledt borgerne om muligheden. I det her nyhedsbrev kan du selv læse, om du er en del af den målgruppe der kan søge om førtidspension efter reglerne om seniorførtidspension.

Målgruppen
Du kan søge om seniorførtidspension når der er 5 år til du når folkepensionsalderen, det vil sige hvis du i 2019 er 6o år eller ældre.

Du skal i dit arbejdsliv have arbejdet i mindst 25 år, hvor du har arbejdet i mindst 27 timer om ugen.

Har du arbejdet mellem 20 og 25 timer og/eller har du i perioder arbejdet mindre end 27 timer om ugen, skal kommunen lave en vurdering af, om du opfylder betingelserne for seniorførtidspension.

Fleksjob: Perioder hvor du har været i fleksjob tæller med, selv om du ikke har arbejdet i 27 timer om ugen.

Du skal stadig have en tilknytning til arbejdsmarkedet
På det tidspunkt hvor du søger, skal du stadig have en tilknytning til arbejdsmarkedet. Det kan være du fortsat er i arbejde, men det kan også være at du modtager en af følgende ydelser:

  • Arbejdsløshedsdagpenge
  • Sygedagpenge
  • Ressourceforløbsydelse under jobafklaringsforløb
  • Ressourceforløbsydelse under ressourceforløb
  • Ledighedsydelse

Hvis du modtager kontanthjælp eller forsørget dig selv, skal kommunen lave en konkret vurdering af, om du opfylder betingelserne.

Hvad er forskellen på senior førtidspension og almindelig førtidspension?
I sager der skal behandles efter reglerne om seniorførtidspension skal der alene tages stilling til, om din arbejdsevnen er væsentligt og varigt nedsat, i forhold til arbejde du kan klare uden udvikling og oplæring. Du skal altså ikke deltage i f.eks. virksomhedspraktik, revalidering eller ressourceforløb, for at udvikle din arbejdsevne.

Hvad med din opsparing til efterløn?
Hvis du får tilkendt førtidspension, kan du få udbetalt dit opsparede efterlønsbidrag fra sin a-kasse.

Kommunens sagsbehandling
Du kan søge din kommune om seniorførtidspension, hvis du mener at du opfylder betingelserne. Kommunen har 6 måneder til at behandle din ansøgning, fra det tidspunkt hvor du søger.

Først skal kommune tage stilling til om du er i målgruppen der kan søge. Kommune skal derefter indhente lægelige oplysninger og udarbejde ”Den forberedende del” af rehabiliteringsplanen sammen med dig. Herefter skal din sag forelægges for rehabiliteringsteamet.

Følg os på

Websitet anvender cookies til at huske indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Informationer deles med tredjepart. Læs mere her