Hvis du har nedsat arbejdsevne enten på grund af en medfødt lidelse, sygdom eller ulykke, kan du muligvis have problemer med at arbejde eller tage en uddannelse. Det afhænger af, hvordan og hvor meget din funktionsevne er nedsat, og hvilke arbejdsopgaver du skal udføre, eller hvilken form for uddannelse, du gerne vil have.

Økonomisk støtte ved nedsat arbejdsevne

Der findes forskellige muligheder for arbejdsmarkeds- og uddannelsesrettet støtte, som kan være aktuel i din situation. Din kommune administrerer nogle af mulighederne, andre er aftalestof mellem dig og din arbejdsgiver, og for studerende er der særlig hjælp.

Kravene til, om du er berettiget til de enkelte støttemuligheder, er forskellige. Nogle kræver for eksempel, at din funktionsevne er nedsat varigt og væsentligt enten fysisk eller psykisk. Ved andre muligheder er det et krav, at du har en mindre begrænsning i din evne til at arbejde, og at kommunen vurderer støtten som helt afgørende for, at du kan få eller blive i dit arbejde.

Har du brug for hjælp til at få afklaret din arbejdsevne, eller har du brug for støtte til at klare dit arbejde eller uddannelse?

Du oplever måske det virker uoverskueligt – eller du føler, at kommunen ikke kan/vil forstå dig og din situation? Måske har du overvejet at klage over kommunens afgørelse! Kontakt Bisidderhjælpen – privat socialrådgiver.

Vil du vide mere - eller har du brug for hjælp?

Få en vurdering af din sag!


Bekræft henvendelse *

Jeg er indforstået med, at Bisidderhjælpen må kontakte mig med henblik på en gratis, uforpligtende samtale! Ligeledes er jeg indforstået med, at Bisidderhjælpen gemmer mine data, indtastet ovenfor. Bisidderhjælpen videregiver ikke dine oplysninger til trejdepart.