Menu
Ringes op?

Nyheder

Hos Bisidderhjælpen tilbyder vi uvildig og specialiseret privat socialrådgivning til klienter, som ønsker professionel hjælp til at opnå et korrekt og effektivt sagsforløb indenfor bl.a. beskæftigelses- og familieområdet.

Få en vurdering af din sag!

Har du en kommende eller igangværende sag hos det offentlige og ønsker rådgivning fra en uvildig specialist? Bliv ringet op og få en snak med en uvildig socialrådgiver - som varetager dine rettigheder og interesser.


Løntilskud og supplerende kontanthjælp

Har du været i offentligt løntilskudsjob? Måske har du penge til gode!

Er du på kontanthjælp og bliver du tilbudt et løntilskudsjob i en offentlig virksomhed, modtager du en løn i jobbet der svarer til den kontanthjælp du ellers ville være berettiget til. Flere kommuner har, i strid med lovgivningen, stoppet kontanthjælpen i perioder hvor borgeren er i løntilskud, i stedet for at udbetale et supplement til lønnen, svarende til et timefradrag på 27.32 kr. pr. time (i 2019).

Arbejder du for eksempel 25 timer om ugen i et offentligt løntilskudsjob, vil du være berettiget til supplerende kontanthjælp på op til 2936 kr. om måneden før skat (i 2019).

Har du været i løntilskud i en privat virksomhed på fuld tid, så har din løn sikkert været højere end kontanthjælpen og du vil derfor ikke være berettiget til et supplement, men er du gift og modtager din ægtefælle også kontanthjælp, skal din løn i løntilskuddet modregnes, bortset fra 27.32 kr. pr. time (i 2019).

Hvis du har været i løntilskudsjob, og fik du ikke beregnet et supplement eller modregnede kommunen hele din løn i din ægtefælles kontanthjælp? Så kan du kontakte din kommune og bede dem om at beregne om du har penge til gode. Du kan bede om en regulering med tilbagevirkende kraft tilbage til september 2016, hvor en principafgørelse nr. 57-16 fra Ankestyrelsen, burde have gjort reglerne klart for kommunerne.

Du kan læse Ankestyrelsens nyhedsbrev om løntilskud og kontanthjælp her: https://ast.dk/beskaeftigelse/artikler/tilbud-til-ledige-1/artikel-personer-i-lontilskudsjob-kan-fa-supplerende-hjaelp

Følg os på

Websitet anvender cookies til at huske indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Informationer deles med tredjepart. Læs mere her