Menu
Ringes op?

Børnesager og familiesager

En ’Børnesag’ eller ’Familiesag’ er en kommunal term, som i flere tilfælde kan være svær at gennemskue eller placere – Bisidderhjælpen hjælper dig med juridisk overblik og rådgivning.

Få en vurdering af din sag!

Har du en kommende eller igangværende sag hos det offentlige og ønsker rådgivning fra en uvildig specialist? Bliv ringet op og få en snak med en uvildig socialrådgiver - som varetager dine rettigheder og interesser.


Børnefaglig undersøgelse, Servicelovens §50 og handlingsplan
Som forældre kan det opleves voldsomt at blive kontaktet af de kommunale myndigheder – specielt når det drejer sig om ens børn. Selve kontakten fra kommunen er ikke ensbetydende med, at der er ”noget galt”, men i første omgang blot, at kommunen er blevet gjort opmærksom på noget uhensigtsmæssigt og derefter har pligt til at handle på denne underretning. Herefter er det op til forældrene, at belyse situationen overfor kommunens Familieafdeling og enten be- eller afkræfte oplysningernes karakter.

Er forældrene enige i, at der eksisterer et problem, som der ønskes hjælp til at løse, iværksættes en børnefaglig undersøgelse eller anden familieorienteret undersøgelse. Denne undersøgelse giver svar på, hvorvidt og hvilke støtteforanstaltninger, som kan være hensigtsmæssige for at løse de aktuelle problemstillinger.

Er forældrene uenige i Familieafdelingens henvendelse, så er sagen en helt anden. Her afgøres iværksættelse af eventuelle støtteforanstaltninger af forældrenes evne til at argumentere for underretningens mangler samt dokumentation for familiens og børnenes trivsel. I disse tilfælde indgår Bisidderhjælpens familierådgivere i dialogen med kommunen, hvor vi i gennemgår sagen med dig, hjælper med at skabe overblik, rådgive omkring rettigheder og forklare, hvilken betydning og muligheder du har. Viser det sig, at kommunen fastholder sin beslutning, så kan Bisidderhjælpen udarbejde en klage til Ankestyrelsen, som er klageinstans i forhold til kommunens afgørelser, og dermed træffe en ny beslutning, hvori dine oplysninger indgår i klagen.

Bisidderhjælpen kan hjælpe dig når:

  • Du/dit barn er indkaldt til underretningssamtale
  • Der skal udarbejdes eller er udarbejdet en børnefaglig undersøgelse på dit barn
    – (§50 undersøgelse)
  • Der skal iværksættes en foranstaltning omkring dit barn og/eller familie
    – (jf. Servicelovens §52)
  • Du er i tvivl om dine og/eller dine børns rettigheder
  • Du ønsker større sikkerhed for din og dit barns sag bliver korrekt behandlet og belyst
  • Du ønsker hjælp til at anke en afgørelse

Børnesager og familiesager hos Bisidderhjælpen

Rådgivning til gavn for dine interesser og rettigheder
I forbindelse med børnesager og familiesager er Bisidderhjælpens primære formål at støtte og levere den optimale rådgivning samt at forsvare dig og din familie i kontakten med Familieafdelingen. Vores erfaring med disse sager bygger på mange års forvaltningsindsigt samt vores socialfaglige bagrund. Tilsammen udgør dette vores professionalisme og ekspertviden på området.

Samvær – forældremyndighed
Kan I som forældre ikke blive enige om forældremyndighed og/eller samvær, og skal I i Statsforvaltningen eller retten? Vores familierådgivere hjælper jer videre i samværsssager, så I får den hjælp og rådgivning, som er bedst for jeres børn.

Har du modtaget en underretning fra kommunens Familieafdeling vedrørende dit barns (mis)trivsel? Eller gennemlever jeres familie en turbulent periode med personlige og følelsesmæssige omvæltninger? Familiesager og børnesager kan være ubehagelige, da de ofte kommer uventet og pludseligt. Årsagerne kan være mange og indebære alt fra mistrivsel, sociale og sundhedsmæssige problemer, omsorgssvigt, adfærdsproblemer til en lang række øvrige omstændigheder, som har konsekvenser for familiens hverdag. Hos Bisidderhjælpen har vi dedikerede Børne- & Familierådgivere, som kender sagsgangen fra den anden side af bordet i Familieafdelingen, og ved, hvad der skal til for at skabe juridisk overblik, ro og tryghed, så sagsgangen tager hensyn til forældrenes og familiens interesser og rettigheder. Kontakt Bisidderhjælpen på tlf. 24 24 23 97 og få en uforpligtende snak med en privat socialrådgiver.

Børnesag eller Familiesag – hvad er det?

En ’Børnesag’ eller ’Familiesag’ er en kommunal term, som i flere tilfælde kan være svær at gennemskue eller placere. Det er dog en Børne-/Familiesag, når der er oprettet en sag i kommunens Familieafdeling – som også er den type Børne- og Familiesager som Bisidderhjælpen primært beskæftiger sig med. Har kommunen modtaget en underretning på dit barn/børn, har kommunen pligt til at oprette en sag og til at kontakte forældrene/forældremyndighedsindehaveren.

Er du indkaldt til underretningsmøde på kommunen, eller har dit barn behov for særlig støtte under Serviceloven, så kan Bisidderhjælpen støtte i kontakten med kommunen samt fungere som partsrepræsentant. Vi deltager både i møderne med kommunen samt i statsforvaltningen.

Ring til os

Tlf. 24 24 23 97

Vil du vide mere - eller har du brug for hjælp?

Få en vurdering af din sag!


Bekræft henvendelse *

Jeg er indforstået med, at Bisidderhjælpen må kontakte mig med henblik på en gratis, uforpligtende samtale! Ligeledes er jeg indforstået med, at Bisidderhjælpen gemmer mine data, indtastet ovenfor. Bisidderhjælpen videregiver ikke dine oplysninger til trejdepart.

Det siger vores kunder om os

Har du et spørgsmål? Så kontakt en af vores specialister

Kontakt en afdeling nær dig

Følg os på

Websitet anvender cookies til at huske indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Informationer deles med tredjepart. Læs mere her