Menu
Ringes op?

Bisidder - få hjælp til konfliktmægling

Er du blevet indkaldt til møde på jobcentret, kommunen, i statsforvaltningen eller andet i det offentlige, så har du som borger ret til en bisidder. Ifølge Forvaltningslovens § 8 har du mulighed for at lade dig repræsentere eller bistå af andre – så du er sikker på, at din sag bliver belyst korrekt og retfærdigt.

Få en vurdering af din sag!

Har du en kommende eller igangværende sag hos det offentlige og ønsker rådgivning fra en uvildig specialist? Bliv ringet op og få en snak med en uvildig socialrådgiver - som varetager dine rettigheder og interesser.


Hos Bisidderhjælpen har vi et team af erfarne bisiddere, som hjælper med at skabe overblik, klarhed og ikke mindst at stille de relevante spørgsmål, som tilgodeser dine interesser og muligheder. En bisidder kan også være et familiemedlem, en ven eller kollega, men med en professionel og erfaren bisidder – med den rette forvaltningsindsigt – så er du garanteret indgående indsigt indenfor det sagsområde, situationen vedrører. Kontakt Bisidderhjælpen på tlf. 24 24 23 97 og hør om tilknytning af en bisidder vil være ideelt i din konkrete sag.

Tilknyt professionel bisidder for personlig rådgivning og faglig indsigt
– kan vi hjælpe dig? Kontakt os via kontaktformularen.

En bisidders rolle er at være en støtte for borgeren og har derfor en mere begrænset rolle end en partsrepræsentant. Hvor en partsrepræsentant både kan handle, drøfte og træffe beslutninger på borgerens vegne, kan en bisidder primært fungere som støtte, således borgeren får sikkerhed og ro i en uvant situation.

Det er meget normalt at føles sig usikker, hvis man skal til møde i kommunen eller generelt bare have kontakt med myndighederne, hvis man står i en svær livssituation. Nogle oplever endda, at det kan være meget uoverskueligt at skulle stå alene med sin sag. Derfor kan det ofte godt hjælpe, hvis man kan tage en ven, familiemedlem eller en helt anden med sig, når man skal til møde hos kommunen. Ifølge forvaltningslovens §8 har man nemlig lov til at lade en anden hjælpe sig i kontakten med myndighederne – dette for at sikre og styrke borgerens retssikkerhed.

Skal du til møde i det offentlige kan en bisidder hjælpe dig med at få stillet de rigtige spørgsmål og skabe klarhed over din situation. Bisidderens rolle er derfor, som et par ekstra øjne og ører i din kontakt med de offentlige myndigheder.

Hvem kan være bisidder?

Du vælger selv, hvem det skal være. Dit valg af bisidder kan i princippet falde på hvem som helst. Et familiemedlem eller ven, som du har meget tillid til, kan være god personlig støtte, når situationen spidser til. Men personlig støtte er nødvendigvis ikke ensbetydende med at opnå det ønskede resultat. For vælger du en person som er tæt på dig, så kan denne person være ”farvet” og se på din sag og situation med partiske briller.

Som uvildig og professionel socialrådgiver skal vi nødvendigvis forstå din situation, men først og fremmest skal vi agere rationelt og med henblik på dine interesser og rettigheder. Vores faglige indsigt hjælper dig med at stille de rigtige spørgsmål på det rette tidspunkt, så der skabes de bedste forudsætninger for at nå i mål med det rette resultat.  

En bisidder med den rette forvaltningsindsigt bliver derfor ofte foretrukket, når valget skal falde mellem familiemedlem/ven og en privat socialrådgiver.

Bisidder - få hjælp til konfliktmægling hos Bisidderhjælpen

Hos Bisidderhjælpen indtræder vores socialrådgivere i sjældne tilfælde i sagsforløb som bisidder, da vores kunder/klienter typisk foretrækker vores rådgivning som partsrepræsentation. På den måde varetager vi sagen på vegne af borgeren og har komplet kontrol over sagens udvikling – i tæt samarbejde med pågældende borger. I sjældne tilfælde indtræder vi som bisidder, når den pågældende sag ikke er af kritisk karakter, men når der først og fremmest er behov for kompetent støtte, overblik og socialfaglig sparring.

Men da socialfaglige sagsforløb på sygedagpengekontoret, til rehabiliteringsmøder, i jobcentret mm. kan have afgørende indflydelse for fremtidig forsørgelsesgrundlag, så anbefaler vi altid vores rådgivning som partsrepræsentant, da beføjelsen giver os mulighed for at handle på dine vegne – med dine interesser og rettigheder for øje.

Det er værd at bemærke, at vores timepris er den samme uanset om du anvender Bisidderhjælpen som bisidder eller som partsrepræsentant.

Læs mere om partsrepræsentation

Ring til os

Tlf. 24 24 23 97

Vil du vide mere - eller har du brug for hjælp?

Få en vurdering af din sag!


Bekræft henvendelse *

Jeg er indforstået med, at Bisidderhjælpen må kontakte mig med henblik på en gratis, uforpligtende samtale! Ligeledes er jeg indforstået med, at Bisidderhjælpen gemmer mine data, indtastet ovenfor. Bisidderhjælpen videregiver ikke dine oplysninger til trejdepart.

Det siger vores kunder om os

Har du et spørgsmål? Så kontakt en af vores specialister

Kontakt en afdeling nær dig

Følg os på

Websitet anvender cookies til at huske indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Informationer deles med tredjepart. Læs mere her